Dette er en demoshop. Ordrer afgivet igennem denne shop vil ikke blive gennemført.

Journaling & Planner

Journaling, en moderne måde at føre dagbog på, og holde styr på dine tanker, aftaler, gøremål, ønsker m.m.

Skriv dine tanker ned, dine ønsker, dine mål her og nu og med livet. Hold styr på alle dine aftaler.

Skrivning har en mental helbredende virkning på en, en masse mylder af tanker bliver fanget og farer rundt inde i ens hoved, uden at finde deres plads, et stort virvar uden at få mening, skriver du det ned vil du opdage, at der kommer ro på, balance og lethed, ny energi, nu er der plads til nye tanker. Det går i ring, når det fylder meget i hovedet, skriver du det ned og den nye tomhed giver plads til nyt. Uden at skulle ind på en masse videnskabeligt, så kort sagt, er der mange terapeuter der anbefaler deres patienter at skrive, føre dagbog.

Når man snakker i telefon, tegner man ofte en masse småtteri i et stort filtret sammenhæng, også kaldet doodling, mange søde mini tegninger opstår på den måde, ingen kan forklare hvorfor man gør det, det sker bare, helt automatisk, uden at tænke, men disse små teginger kan overføres til din journal, som skillelinier, titler, toppers, inddelinger m.m.

Der findes ikke nogen fast "opskrift" på hvordan du skriver en journal, alle er individuelle og det der fungerer for en er ikke sikkert det er noget der fungerer for dig, man skal prøve sig frem og finde sin egen stil. Man kan søge på internettet og se hvordan andre gør og lade sig inspirere. Man må gerne være perfektionist når man skriver journal, men det er bestemt ikke et krav, faktisk er det bedst du smider din perfektionisme langt væk, og tænker og kreere udenfor boksen (linierne). Det må gerne være rodet med en rød tråd selvfølgelig, det er ikke noget der er offentligt for andre at at se eller at læse, det er dit personlige, helt private, så du behøver ikke tænke på hvad andre tænker, hvilket du i øvrigt aldrig skal tænke, gør du det, hæmmer du din egen kreativitet i at få frit løb.

Hvis du har svært ved at komme i gang, eller få ideer til at skrive en journal, eller du bare ikke er den store skriver, så kan du prøve med "Fiveminutejournal" fem minutters journal, det er en lille bog du kan skrive småt i, altså, der er fortrykt spørgsmål du kan besvare på en eller to linier, nem og hurtig, den kunne være en forsmag på journaling, så finder du ud af om det er noget for dig eller ikke. Stilen, Sorta Journaling, er en grunge stil at føre dagbog på, for dem der kan lide det mere kunstneriske er det værd at google og få inspiration til.

Hvorfor kan du ikke bare bruge din iphone eller computer til at føre dagbog ? Men det kan du også, det er så bare ikke helt det samme som når du skriver og tegner med blyant, penne, tusser på papir, der er noget helt specielt og magisk i at gøre det på den gode gammeldags måde, at skabe noget unikt fra din egen hånd, ikke bruge det samme som alle andre, ikke kopiere alle andre, men have din helt egen stil. Hvis du vil lave en billig bog til at skrive i, kan du selv designe den med få ting og til billige penge, at spare penge er en dejlig lyd i mine ører, du bestemmer selv hvilken størrelse du vil have bogen i, men find det papir frem som skal være i bogen, som du skal skrive og tegne på, find et smukt mønsterark, som du kunne tænke dig at bruge som omslag, klip eller skær det til den størrelse eller udformning du ønsker og hæft det hele sammen, og voila, så er du klar til at gå i gang, på den måde bestemmer du også hvor mange sider din bog skal indeholde, om den skal være for en måned ad gangen, for et halvt eller helt år.

Hvis du fx laver bøger til en måned ad gangen eller halve år, så kan du bygge et hus til at opbevare dem i, et hus er en slags æske med låg der kan stå oprejst og indeholde hver bog. Planner er lidt det samme som journaling, forskellen ligger i at i Planneren er der en kalender, det er der ikke i journal bogen, der laver du den helt selv. Ellers kan du bruge din Planner på samme måde som Journal bogen.

Dette skal du bruge for at komme i gang: Det kræver ikke så meget at komme i gang, blot et stykke blankt papir, bog eller hæfte med blanke sider og en blyant. Med disse to simple ting kan du skrive eller tegne det der fylder i dit hoved. Hvis du vil holde styr på det, kan du enten købe et album eller æske eller lave det selv, pynte med papir, blonder, blomster eller klistermærker, for at gøre det personligt, du kan også samle reklamer eller magaziner som du kan klippe diverse billeder og tekster samt bogstaver ud af og klistre på med lim eller tape. Hvis du finder gode ideer igennem artikler, så riv eller klip det ud, fold det sammen så det kan passe ind i din journal, sæt det ind i en lomme eller kuvert eller fast med washi tape, washi tape kan du et x-antal gange flytte rundt med uden det ødelægger noget.

Papir notesbøger kan fåes med blanke sider, linierede sider, ternet sider og prik sider, afhængigt af hvordan du ønsker den skal se ud vælger du. Ønsker du det du skriver skal stå pænt på linie vælger du ikke den blanke, synes du det er forstyrrende med striber eller linier, så vælg den blanke eller prikkede, disse to sidste kan du nemt skrive pænt og tegne samt lave kasser (firkanter) og hvad du nu ellers har lyst til. De der laver Bullet Journaling bruger de bøger med prikkede sider, men de andre kan også bruges, igen, er det op til ens temperament eller trang til orden der afgør dette. Du kan vælge notesbøger der er faste, hvor sider er holdt sammen med clips, eller du kan vælge notesbøger med løse sider, så du kan tilføje eller fjerne sider.

1 til 20 af 283

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1 til 20 af 283

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5